Daisypath Anniversary tickers Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
♥ A humble servant of Allah SWT ♥ Devoting to be a good Muslims ♥ Blessed with a wonderful husband & daughter ♥

September 21, 2012

On.Me.Pregnant & Herbalife



Baru-baru ni I ada pergi to one of Mr.Hubby punya friends house..
Pergi sebab wife dia nak order Herbalife dengan kitorang..
So seperti kebiasaan customer-customer yang lain, kitorang akan pergi ke rumah diorang untuk scan body..
Mainly wife dia nak kuruskan badan, sebab tu nak consume Herbalife..
Bila dah scan body semua, kitorang pun chit chat laa..
Mostly pasal Herbalife la sebab I pun baru first time jumpa dengan wife member Mr.Hubby ni..

Let me introduce the wife as May (bukan nama sebenar.. :P)
So I tanya May dah lama ke tau pasal Herbalife, and she say yes..
May kata ni pun dia baru nak start sebab dah tak breastfeed baby dia..
Baby dia dah 10 bulan..
Oke, then I pun bagitau yang even I'm pregnant, I still consume Herbalife..
Bulat mata dia sambil tanya, "Can aa?"
I pun gelak je sambil jawap, "Of course la can"

Actually I dah biasa dah dengan statement yang mengatakan pregnant woman tak sesuai minum Herbalife..
Mostly akan cakap "Pregnant buat apa nak diet-diet?"
But I nak stress kan dekat sini yang 
HERBALIFE IS NOT A LOOSE WEIGHT MEDICINE, BUT IT IS A NUTRITION DRINK
So bila kita sebut nutrition drink, ia adalah selamat untuk diminum oleh sesiapa sahaja, pada setiap peringkat umur & in any condition...
Especially untuk ibu mengandung, lagi la banyak kena consume nutrition kan?
Kalau tak, takkan la la sekali pergi check up macam-macam doc bagi ubat untuk kita makan daily..


For my second pregnancy ni, memang I mintak doc exclude kan vitamin sebab i tau i ni PEMALAS makan ubat..
Vitamins & ubat yang doc bagi masa I first check check up dulu still tak luak sampai sekarang (after 6 months.. +__+')
Lagipun bila I makan ubat yang doc bagi tu I rasa nak muntah + pening-pening all day long..

Nutrition in Herbalife~
In Herbalife ni ada 21 vitamins, minerals and essential nutrients.
Nutrients including calcium yang sangat bagus untuk pregnant mom..
Kalau you all subsribe babycenter, mesti every week ada dapat email pasal pregnancy..

According to baby center, third trimester, penting untuk kita consume calcium sebab this is the stage baby developed all the bone rapidly..

Baby takkan kurang calcium, tapi kalau kita tak sediakan calcium yang cukup untuk badan kita, takut kita pulak kurang calcium, boleh dapat osteoporosis bila dah tua nanti..

Other than that Herbalife ada protein and healthy fiber - sangat bagus untuk memudahkan penghadaman makanan..


Alhamdulillah, one thing yang I notice bila ambik Herbalife masa pregnant ni obviously is ENERGY la..
Takde la daily life rase lemau..
Hari-hari pergi balik kerja naik tren, kadang-kadang tu tak dapat tempat duduk pun...
Penat tu of course la tapi dah nak masuk 8 bulan pregnant ni, alhamdulillah, masih boleh bergerak aktif..
Selain tu I notice pregnant kali ni boleh dikatakan jarang ada morning sickness..
Opposite gila compare masa pregnant kan cik DD dulu..
But then, lain pregnancy lain symptom dia, so i tak berani nak cakap laa whether Herbalife lessen my morning sickness..


Yang bestnya, minum Herbalife shake ni sebab rasa dia sedap..
Boleh mixed up dengan fruits, yogurt, etc..
So takde la minum sebab terpaksa kan..
Everyday looking forward nak minum Herbalife shake..
Kalau Mr.Hubby yang preparekan lagi best, hehehehe~...

Satu lagi best minum Herbalife bila mengandung ni, you don't have to bother things that you eat..
Belasah je la nak makan apa sebab I bukan nak diet pun, tak pe la naik badan pun, hehe..
But of course laa, I'm excluding fast food in my daily meals..
After my experience yang tak menjaga pemakanan during my pregnancy, resulted cik DD kena eczema..
I selalu terfikir, kalau lah i jaga pemakanan masa i pregnantkan cik DD dulu, maybe she won't get this bad..
sigh :'(

Other than that I jugak ambik Herbalife Omega 3 fish oil..

Yang ni I amek extra sebab omega 3 kan bagus untuk baby's brain development..
Masa pregnant yang first dulu i ada amek supplement, kalau tak silap nama dia nutrigain (kena check balik)..
Untuk function yang sama..
Omega 3 ni cik DD pun makan - siap kunyah macam tu je.. (@__@)
I kena telan pakai air jugak, huhu~...

So hopes this entry will clarify on the Herbalife intake during pregnancy..
I'm sure semua ibu-ibu nak yang terbaik untuk anak dia..
So cari la yang terbaik & bekalkan la yang terbaik untuk your future baby..
Selebihnya, tawakkal lah pada Allah SWT.. 
Insya Allah, these combination will bring benefits to you and the baby..

Kalau u ols berminat nak consume Herbalife during pregnant, boleh la PM i okeh..
Insya Allah, will share anything that I know.. :)

Tabarakallah everyone!

3 comments:

  1. Salam. Just curious why kat bottle Omega 3-Fish Oil ada mention not suitable for pregnant or lactating women? But i dah byk baca kat blog,pregnant women mmg boleh amik. I just scared nak amik since kat bottle ada tulis mcm 2..:(

    ReplyDelete