Daisypath Anniversary tickers Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
♥ A humble servant of Allah SWT ♥ Devoting to be a good Muslims ♥ Blessed with a wonderful husband & daughter ♥

March 26, 2009

Sakae Sushi Treat..

Semlm lepas lik dr UM, my colleague Juju tetibe rase ca nk mkn sushi & ajak aku teman die, so aku pn ok je coz aku mmg minat sushi.. We went to Pyramid, then decide to give a try to eat Sakae Sushi..

The place is quite nice, you can order from the computer screen & the waiterwill send the order..X yah susah2 nk panggil waiter..Harga, i think ok laa, standard price.. Ikut pinggan, ada pinggan hijau (RM1.90), pink (RM3.90) dgn merah (RM5.90).. Yg hijau tu mmg kene order la sebab kitorg duduk jauh dr tukang wat sushi, so bile sampai kt kitorg tinggal yg pink ngn merah je..

Aku cm biase laa, akan order sashimi, my favourite salmon..Start suke sashimi ni time mkn Zen sushi, hehe~.. + green tea (drink wajib bile mkn sushi)..

Kt bwh ni some sushi yg sempat aku snap..

Ni favourite sushi aku, sushi yg dibalut dgn salmon, dlm die ada telur and seaweed..nyum nyum...

ni unagi sushi, unagi tu belut.. unagi ni mahal..kalo kt sushi king, secepot tu berbelas ringgit..
Ha, ni cheese sushi..aku rase, this sushi one of the attraction sushi kt sini coz kt sushi king, atau genki sushi mahupun Zen, x pernah lak aku nampak cheese sushi ni..sedap gak..

Ni sesame sushi, normal sushi, selalu kt giant pn byk, dlm die de timun ngn tuna..
Ni pun normal sushi, ada telur, timun ngan crabstik tu..


Ha, ni paling aku suke...SASHIMI.. secopet ni pun RM5.90 tau..xpelar, sekali sekala..


Aku mkn x hengat, tp Juju yg kurus tu mkn sikit je walaupun at the first place die yg ajak.. Mkn punye mkn, total sume ada la dlm RM60 something, ok la, utk 2 org..But i still prefer Zen Sushi (yg package eat while you can)..Ada gak mmbr sekepala yg suke mkn sushi, mmber yg laen x ramai yg suke pn, ade la seketul dua.. My fiancee pn x suke.. Ajak mkn xnk, pastu mlm ajak cr kedai mkn melayu kt subang airport tu, hehe~..

Think tu je la bebelan aku utk slot Sakae Sushi Treat ni, for closing aku uploadkan video utk tatapan korg yg suke @ xsuke mkn sushi.. Xde pape pn, just tangkap gamba video utk memprovekan sue bebelan aku ni benar & bukan omong2 kosong.. hehe~

video

Cik Uda..

Last Saturday aku g visit Cik Uda kt Hospital Sg. Buloh..After sesat barat (typical me..) then i reach th hospital around 3pm..That time not yet visiting hour, so i just wait and duduk mkn2 dgn all my cousins & families..So around 4.30pm we all g ke ward cik Uda..Cik Uda tgh tido but wake up later..Looking at her, aku da start sebak..Tgk die cm biase je..cm x sakit pn, siap wat2 lawak lg.. I was admired by her strength..Tasbih was always at her fingers..

Because of the blood around the brain, cik uda will be operated by the HOD of the neuro surgery department (i think lar..)..Just selected people je yg HOD ni akan operate, not sure because cik uda's case ni is a critical case or he just want to do it for cik uda..

Alhamdulillah, cik uda selamat dioperate isnin lepas and should be fine.. Maybe will go to her house to visit her this weekend.. :)

March 19, 2009

Sickness ~^(*_*)^~

Okay, where to start.. Blogging... I love blogging, it's just a matter of fact that i don't have much time to spent my time to write the blog,(ye ke??lalala~)..Actually malas jugak, ikut mood & now is the time that i have mood nk tulis blog ni..

Semalam my cousin told me that my aunt masuk hospital, blood vessel burst, sounds scary is it? now still in critical condition & under pemerhatian doc.. it really hit my nerves when i heard this kind of things..my aunt, kitorg anak2 sedare panggey Acik Uda, is such a cheer person, suke wat lawak & always laughing.. Cam x caya je.. Actually ikutkan hati semlm lg aku nk g hospital sg buluh tu tgk acik uda, but abis keje kul 6, 4 sure x sempat coz visiting hour smpai kul 7.30 je.. So no choice,kejap lg dlm kul 10am nk g tgk..Maybe g ngn my bro.. My ma & pa will come all over from jb, so may arrive bit late lor..Hope acik uda x de pape.. Pray to God that everything will going to be fine..

Another thing that worries is my beloved fiance larr... Sakit mata, bengkak2 mata die..He send mms of him with his sore eyes, x perasan coz bz ngn meeting td, dlm kul 7 td baru baca msg, (die anta kul 3 camtu) then call2 x angkat..rase nk nangih dah.. risau gile! call punye call, then fatin (his sister) angkat call..fatin cakap die tido, x sihat.. smpai skrg x dgr suara dia, so.. pasrah...
Hopefully he will recover soon and cpt2 call me because i'm worried shit bout him.. :(